Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vår skola

I augusti 2023 öppnar Vega skola och aktivitetshus – ett för Haninge kommun unikt projekt där utbildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen kommer samarbeta tätt för att skapa möjligheter till ett bredare lärande.

Skissbild på interiören i en skola. En stor trappa, bord och stolar, samt entré till ett bibliotek Foto: Skissbild från CF Möller arkitekter

Vega skola och aktivitetshus ligger i Vegastaden – ett nybyggt område strax söder om Stockholm nära Vega pendeltågsstation. Byggnaden är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm.

Vega skola

Skolans lokaler är rymliga, modernt inredda och innehåller allt som krävs för en högkvalitativ undervisning. Fullt utbyggd rymmer skolan cirka 750 elever i årskurserna från förskoleklass till årskurs 9, anpassad grundskola samt fritidshem.

Då skolan är kommunens nyaste och en av de mest moderna, kommer både forskning och beprövad erfarenhet att genomsyra utbildningsmiljön. För att få en röd tråd i utbildningsystemet kommer skolan också dra fördel av och inspireras från förskolans arbete som är Reggio Emilia-inspirerat.

Skolstart 2023

I augusti 2023 öppnar Vega skola för förskoleklass, årskurs 1-7 samt anpassad grundskola. Antalet årskurser på högstadiet kommer succesivt öka för varje år. Vi har ett högt söktryck på vår skola och prioriterar elever inom skolans upptagningsområde.

Vega aktivitetshus

Vega aktivitetshus kommer utöver förskola och grundskola inrymma en fullstor idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, plats för kulturevenemang och föreläsningar samt ett café. 

Dagtid kommer lokalerna användas av skolan. Efter skoltid kommer kulturskola, föreningar, privatpersoner och andra aktörer ha verksamhet i lokalerna.

Delar av lokalerna är även förberedda för övernattning vid läger och cuper.

Se Vega skolas rektor Bassem Jerbi och aktivitetshusets platschef Anette Petterson berätta om huset och om invigningen.

Senast uppdaterad: 3 juli 2023